Извршена друга обдукција тела полубрата Ким Џонг Уна

Званичници у Малезији саопштили су да је урађена друга обдукција тела полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, Ким Џонг Нама, због нејасноћа у првом обдукционом налазу.

Друга обдукција разбеснела је власти у Пјонгјангу. Они су обећали да ће одбацити све посмртне доказе и захтевали су од Малезије да им одмах врати тело Ким Џон Нама.

Амбасадор Северне Кореје у Малезији рекао је новинарима окупљеним испред мртвачнице да малезијски званичници можда покушавају да "сакрију нешто" и то у "дослуху са непријатељским снагама".

Полиција је данас ухапсила четвртог осумњиченог, мушкарца из Северне Кореје због наводне повезаности са убиством полубрата севернокорејског лидера.

Малезија је раније саопштила да неће Северној Кореји предати тело полубрата Ким Џонг Уна, Ким Џонг Нама, уколико породица не обезбеди узорке ДНК.

Потпредседник Владе Малезије Ахмад Захид Хамиди изјавио је да човек убијен у понедељак на аеродрому у Куала Лумпуру јесте Ким Џонг Нам, на основу путних докумената пронађених код њега.

Хамиди је рекао да је Малезија спремна да позитивно одговори на захтев Пјонгјанга када се истрага заврши.

Ким Џонг Нам (46) је петнаестак година живео у егзилу, критикујући режим у домовини. Умро је у понедељак пошто му је нагло позлило на аеродрому. По наводима званичника Владе Малезије, он је пред смрт рекао лекарима да је нападнут "хемијским спрејем".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво