Ухапшен мушкарац повезан са убиством полубрата Ким Џонг Уна

Малезијска полиција саопштила је да је ухапсила мушкарца из Северне Кореје, повезаног са убиством полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, преноси Ројтерс.

Малезијска полиција саопштила је да се последње хапшење повезано са овим убиством десило у петак увече, као и да је ухапшен мушкарац (47) "умешан у смрт мушкарца из Северне Кореје".

Две осумњичене женске особе - једна из Индонезије, друга са документима из Вијетнама ухапшене су раније.

Како се наводи, још најмање три особе се сумњиче за смрт најстаријег сина некадашњег севернокорејског лидера Ким Џонг Ила, који је познат јавности по томе што је јавно говорио против своје породице.

Званичници су саопштили да обдукција тела Ким Џонг Нама још није завршена, односно да ће се извршити друга обдукција.

Северна Кореја је рано јутрос саопштила да неће признати обдукциони налаз малезијске обдукције и оптужила Малезију да је "у дослуху са страним силама".

Малезија је на то одговорила да се државни прописи морају поштовати, а цео случај прети да ослаби везе Северне Кореје са Малезијом, која је једна од ретких земнаља која има добре дипломатске односе са Пјонгјангом.

Полубрат Ким Џонг Нам преминуо је ове недеље након што је нападнут на међународном аеродрому у Куала Лумпуру, са нечим што се сматра отровом који брзо делује.

Званичници Јужне Кореје и САД саопштили су да су га убили агенти Северне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво