Бундесвер: Вест о силовању Литванке лажна

Против војника немачког Бундесвера, стационираних у Литванији, покренута је циљана дезинформациона кампања, саопштило је немачко Министарство одбране. "Шпигел онлајн", позивајући се на дипломате из НАТО-а, јавља да иза ове кампање стоји Русија.

"Кроз бројне мејлове, упућене политичарима и медијима, у Литванији су проширене гласине о томе да су немачки војници силовали једну малолетницу", рекао је портпарол овог немачког министарства, који је тиме потврдио писање Шпигеловог портала.

Наводи се да Министарство одбране није хтело да се изјасни о евентуалном извору дезинформација, али немачки магазин пише да НАТО сумња на руске изворе.

"Ради се о руској провокацији која тиме жели да до знања да шта мисли о стационирању НАТО јединица у балтичким земљама", рекао је за Шпигел онлајн неименовани дипломата из НАТО.

Недељник наводи да су у уторак многи политичари и медији у Литванији примили мејл у којем се детаљно описује случај силовања малолетне Литванке, коју су, како стоји у мејлу, 9. фебруара у месту Јонава силовали војници Бундесера, а неки медији у Литванији су и објавили ове тврдње.

Литванска влада је након тога демантовала да се овај случај икада догодио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи