Напад три жене бомбаша у Нигерији

Најмање 11 људи погинуло је у нападу екстремиста исламистичке групе Боко харам на североистоку Нигерије, изјавили су очевици и припадници безбедносних снага.

Снаге нигеријске војске и грађанске самоодбране одбиле су најжешћи напад Боко харама последњих месеци, борећи се против више бомбаша-самоубица.

У нападима је погинуло девет бомбаша и двоје цивила, навели су очевици и безедносне снаге.

Напад је извршен у Маидугурију, кључном граду на североистоку Нигерије, у којем је почела побуна исламиста пре седм година и у којем је главни штаб нигеријске војске за борбу против побуњеника.

Јаке експлозије одјекнуле су око поноћи када су три жене самоубице дигле у ваздух камионе у гаражи на периферији града, која је често била мета напада претходних месеци.

Двоје цивила је погинуло а седам бораца грађанске самоодбране је рањено у експлозији док су људи улазили у камионе, навели су сведоци.

"Већина камиона је уништена, као и изузетно вредна роба која се налазила у њима, намењена извозу у Чад", рекао је један од сведока.

Напад је извршен и на војни контролни пункт, а војници су касније пуцали на нападаче и убили најмање шест бомбаша самоубица.

Војне снаге Нигерије и суседних земаља протерали су прошле године припаднике Боко харама из насеља у североисточној Нигерији, али појединачни напади су настављени.

Током седмогодишње побуне исламиста погинуло је више од 20.000 људи, а 2,6 милиона избегло је из домова, изазвавши највећу хуманитарну кризу у Африци са милионима који гладују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи