Малезија неће да преда тело убијеног Кимовог полубрата

Малезија неће вратити тело полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, који је преминуо у Куала Лумпуру, док његова породица не обезбеди узорке ДНК, упркос захтеву Пјонгјанга, изјавио је Абдул Самах Мат, шеф полиције малезијске државе Селангор.

"До сада ниједан члан породице нити рођак није дошао да идентификује или преузме тело. Потребан нам је ДНК узорак неког од чланова породице да бисмо га упоредили да преминулим", изјавио је Абдул Самах Мат, преноси АФП.

Према његовим речима Северна Кореја је упутила захтев за преузме тело Ким Џонг Нама.

Портпарол малезијског премијера Ахмад Захид Хамиди изјавио је јуче да ће Малезија вратити тело полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, који је преминуо у Куала Лумпуру, на захтев Пјонгјанга.

"Изаћи ћемо у сусрет захтеву било које иностране владе иако постоје процедуре, које морамо да поштујемо. Наша политика је да поштујемо билатералне односе са свим државама", рекао је Хамиди, пренеле су агенције.

На питање новинара да ли ће убиство полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна утицати на дипломатске односе између две земље, Захид Хамиди је одречно одговорио и додао да Малезија жели да ојача односе са било којом државом која има амбасаду у Малезији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи