Асад: Желимо да заузмемо сваки педаљ Сирије

Сиријски председник Башар ел Асад изјавио је да настојања америчког председника Доналда Трампа да забрани држављанима Сирије улазак у САД "нису усмеренa против сиријског народа".

"То је против терориста који би се инфилтрирали међу имигранте на Западу. И то се догађало. Догађало се у Европи, углавном у Немачкој", рекао је Асад у интервјуу за француске медије Радио Јуроп 1, телевизијске канале ТФ1 и ЛЦИ, који је снимљен у уторак, преноси Ројтерс.

Трампова извршна уредба, којом се путницима из седам земаља са већинским муслиманским становништвом брани улазак у САД изазвала је велико незадовољство у свету, а и самој Америци где ју је савезни апелациони суд оспорио.

Говорећи о конфликту у Сирији, Асад је рекао да освајање Раке није приоритет за владине снаге већ да је циљ да се заузме "сваки педаљ" сиријске територије, преноси АФП.

"Рака је симбол", рекао је Асад оценивши да џихадистички напади у Француској нису "неминовно припремљени" у том упоришту Исламске државе у Сирији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи