Нова хапшења због убиства Кимовог полубрата, завршена аутопсија

Полиција Мелезије ухапсила је још две особе осумњичене за учествовање у убиству Ким Џонг Нама, полубрата севернокорејског лидера. Малезијске власти кажу да је аутопсија тела убијеног завршена и да ће на захтев Пјонгјанга бити враћено у Северну Кореју. Полиција Малезије и даље трага за саучесницима.

Код жене ухапшене јутрос пронађен је индонежански пасош, а идентификована је на основу снимка сигурносне камере на аеродрому у Куала Лумпуру.

Приведен је и мушкарац, држављанин Малезије, за кога се верује да јој је момак.

Јуче је такође ухапшена женска особа са пасошом Вијетнама и она ће се данас, како преносе медији, наћи пред судом Малезије.

У међувремену је завршена аутопсија тела Ким Џонг Нама, упркос противљењу севернокорејских власти које су од Малезије захтевале да им се оно одмах преда.

Портпарол малезијског премијера Ахмад Захид Хамиди рекао је новинарима да ће Малезија вратити тело полубрата Ким Џонг Уна.

"Изаћи ћемо у сусрет захтеву било које иностране владе иако постоје процедуре, које морамо да поштујемо. Наша политика је да поштујемо билатералне односе са свим државама", рекао је Хамиди, пренеле су агенције.

Постоји сумња да иза смрти полубрата севрнокорејског вође Ким Џонг Уна, стоји управо режим у Пјонгјангу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво