Украјинском новинару потврђен притвор због шпијунаже

Суд у Москви потврдио је притвор украјинцу Роману Сушченку оптуженом за шпијунажу у Русији, преноси "Тас".

Саслушање је било затворено за јавност како се не би изнеле поверљиве информације, а одбор за жалбе одбио је жалбу адвоката одбране који је тражио да се поништи одлука о продужетку притвора Сушченку и да се он одмах ослободи.

Окружни суд у Москви раније је продужио Сушченков притвор до 30. априла, а он се суочава са могућом казном од 20 година затвора уколико се прогласи кривим.

Руска савезна безбедносна служба ухапсила је Сушченка 30. септембра, под сумњом да је у мисији прикупљања тајних информација од руских оружаних снага и Националне гарде.

Адвокат одбране је навео да од децембра није било никакве истраге против Сушченка, као и да је тражено да он буде у притвору у гостињској кући амбасаде Украјине у Москви под полицијским надзором.

Према његовим речима, оптужбе се базирају на основу сведочења Сушченковог познаника, прислушкивању и надзору.

"Немају ништа", рекао је адвокат и додао да његов клијент није шпијун, већ новинар Укринформ новинске агенције у Паризу, а да је у Москву дошао на одмор и како би посетио рођаке.

Украјинска новинска агенција потврдила је ту информацију и навела да је Сушченко новинар са дугогодишњим непроцењивим радним искуством.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи