Сиријска влада спремна за размену заробљеника

Влада у Дамаску саопштила је данас да је спремна да одобри размену заробљеника са побуњеничким групама.

Агенција Ројтерс оцењује да би такав корак представљао потенцијалну меру за изградњу поверења, уочи нове рунде мировних преговора.

Како се наводи, сиријска опозиција дуго је тражила особађање заробљеника које држи сиријска влада, као једну од неколико хуманитарних акција за које кажу да морају бити део преговора.

Државни сиријски медији цитирају владиног званичника, који је рекао да је влада Сирије увек спремна за размену затвореника за људе које су отели терористи.

Представници побуњеничких група су, међутим, демантовали те наводе тврдећи да је број затвореника у затворима много већи од броја које су те групе отеле.

Од почетка месеца, сиријска влада и побуњеничке групе већ су размениле одређени број заробљених жена са децом и таоца у Хами на северозападу земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво