Радијација у Фукушими "убила" и робота

Токијска компанија за електричну енергију "Тепко" саопштила је да је ниво радијације у нуклеарном реактору у Фукушими тренутно највећи од катастрофе која се догодила 2011. године, јер је морала да повуче робота који је послат на прелиминарно чишћење.

Робота је радијација "убила" након два сата рада, две камере су постале тамне, а чула се и бука. Све су то знаци екстремно високог нивоа радијације, преноси Кликс.

"Тепко" верује да је робот био изложен радијацији од 650 сиверта по сату. Да је човек ушао у реактор, умро би истог тренутка.

Како се наводи, није било цурења радиоактивног материјала тако да радијација не представља опасност изван реактора.

Како је недавно саопштио "Тепко", ниво радијације у оштећеном реактору нуклеарног постројења Фукушима достигао је рекордно високе вредности због чега би могли да се угасе роботички системи, што је најновија претња по напоре да се расходује нуклеарна централа оштећена у цунамију 2011. године.

Ниво радијације у реактору број 2 је сада далеко виши него што је био 2012, саопштила је токијска компанија за електричну енергију.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи