Русија и Италија сагласни око Јужне Осетије

Руски председник Дмитриј Медведев захвалио италијанском премијеру Силвију Берлусконију за уравнотежену позицију владе у Риму у погледу летошњег руско-грузијског сукоба.

Медведев је оценио да је "таква уравнотежена позиција била од помоћи у решавању једног од најзамршенијих проблема у региону", пренела је руска државна новинска агенција Итар-тас.

Берлускони је рекао да је светско јавно мнење било погрешно информисано о сукобу Москве и Тбилисија у вези са Јужном Осетијом и изнео како је видео документоване податке да је Грузија прва напала територију отцепљене покрајине.

"Прва је агресију починила Грузија што је довело до хиљада жртава само зарад потврде суверенитета над регионом који је уживао аутономију", рекао је Берлускони према информацији највеће италијанске новинске агенције АНСА.

Према његовим речима, "руски одговор је циљао само на војне објекте при чему је само 20 лица погинуло".

Димитриј Медведев и Силвио Берлускони  разговарали су и о економској сарадњи Русије и Италије. Договорено је склапање чврстих веза између руског Росатома и италијанског министарства за економски развој, и споразум Лукоила и италијанске нафтне компаније Ерг СПА.

Договорена је и сарадња Пирелија и Ростехнологије у производњи аутомобилских гума у руском граду Тољатију, а руска компанија Солерс је са Фиатом закључила споразум о прозводњи новог путничког аутомобила.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара