Асад: Трампова објава борбе против терориста – обећава

Сиријски председник Башар ел Асад оценио је да "обећава" објава америчког председника Доналда Трампа да је приоритет борба против исламских фундаменталиста, предовођених Исламском државом, али је додао да је прерано очекивати снажније кораке по том питању.

Асад је оценио да би америчко-руска сарадња у јачању борбе против екстремиста имала позитивне последице, пренела је новинска агенција САНА.

"Верујем да је ово обећавајуће, али морамо да сачекамо, прерано је очекивати било шта у пракси", рекао је Асад обраћајући се белгијским новинарима, пренео је Ројтерс.

Трамп је обећао да ће САД и њихови савезници поразити "снаге смрти" радикалног исламског тероризма и спречити радикалне џихадисте да направе упориште на америчком тлу.

Он је у говору који је одржао приликом прве посете седишту америчке Централне команде, у ваздухопловној бази Мекдил у Тампи на Флориди, послао поруку "јединственим гласом тим снагама смрти и уништења", пренео је АФП.

"Америка и њени савезници поразиће радикални исламски тероризам. И нећемо му дозволити да пусти корене у нашоој земљи", поручио је амерички председник.

Он је упозорио да је Исламска држава "у кампањи геноцида, чинећи злодела широм света", наводи АП.

Сиријски председник је поновио оно што је и у прошлости говорио - да би се повукао са власти у случају да његови сународници на председничким изборима изгласају другог лидера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво