Нови сукоби на истоку Украјине, најмање девет мртвих

Шестог дана борбе за контролу над градом Авдивијка на истоку Украјине погинуло је најмање девет особа. Вашингтон је осудио "агресивне акције" Москве.

Украјинска војска и проруске снаге већ се неколико дана гађају из минобацача и артиљерије у том индустријском граду у рукама Кијева, на истоку земље, десетак километара северно од побуњеничког упоришта Доњецка.

Украјинске власти су известиле о погибији пет украјинских војника у тој области у последња 24 сата, а проруске снаге о двоје цивила погинулих у украјинском гранатирању у Доњецку.

Након тога се број мртвих од недеље попео на 34.

Ово је најгоре насиље након успостављања "неограниченог" примирја крајем децембра, са највећим бројем жртава након најкрвавијег раздобља рата 2014. и 2015, преноси Индекс.

У свом првом наступу у Савету безбедности УН, америчка амбасадорка Ники Хејли изјавила је да Сједињене Државе желе "боље односе с Русијом", али је "одлучно и јасно осудила руско деловање" које је назвала "агресивним акцијама".

"Русија може само донети мере на политичком и на дипломатском пољу, што и чини", узвратио је портпарол Кремља, Дмитриј Песков.

У сукобу проруских снага и украјинске војске погинуло је више од 10.000 људи од априла 2014.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво