Пет војника заробљено у снежној лавини у Индији

Само неколико дана пошто је 20 људи погинуло у лавинама у Кашмиру, под снегом је остало заробљено пет индијских војника, каже портпарол војске Индије.

Војници су се приближавали линији раздвајања која Кашмир дели на индијски и пакистански део, када се стаза којом су ишли урушила, изјавио је пуковник Рајеш Калиа за АФП и додао да су у току спасилачке операције за спасавање заробљених војника.

Агенција подсећа да је 15 индијских војника погинуло је у среду, када су патрола и два кампа погођени лавином на северу територије која такође припада Пакистану.

Спасиоцима је требало два дана да извуку тела војника испод тона снега.

Ове недеље погинуло је још пет цивила, укључујући четири члана једне породице када је лавина ударила кроз њихову кућу док су спавали. Једина преживела особа је спасена.

Сваке зиме десетине индијских и пакистанских војника изгуби живот у лавинама дуж линије контроле.

Индијски део Кашмира био је сведок једне од најтежих зима у скоријим деценијама, са великим количинама снега преко читаве територије и температурама које су падале до минус седам степени Целзијусових.

Власти су издале упозорења о лавинама и саветују грађане у планинским подручјима да не излазе напоље.

Прошле недеље полиција је евакуисала 80 сељана из села Валтенго Нар на јужном делу Кашмира, где су погинуле десетине људи у низу лавна које су погодиле ту област.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво