Стигао први део војних трупа НАТО-а у Литванију

Први део војних трупа НАТО-а стигао је у Литванију близу руске енклаве Калињинград због растућег страха за безбедност у тој области, наводи АП.

Више од 100 белгијских припадника војске и војних возила дошло је до Клаипеде, која је на око 60 километара од руске енклаве Калињинграда, која има морнаричку базу и далекосежни ракетни систем.

Укупно ће бити послато 1.200 припадника НАТО снага, а Белгијанцима ће се придружити немачке, холандске и норвешке трупе у бази Рукла у централној Литванији.

НАТО је прошле године одлучио да пошаље снаге у земље које се граниче са Русијом и Белорусијом.

Постоји страх у Балтичким земљама и Пољској да би бивше совјетске републике могле да буду следеће, након што је Русија показала своју моћ у Грузији и Украјини, наводи АП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи