Прва тужба против Трампа, предлагач Обамин колегa са факултета

Против председника САД Доналда Трампа поднета је прва тужба и то за конфликт интереса, а главни предлагач тужбе је колега са факултета претходног америчког председника Барака Обаме, Норман Ејсен, пишу амрички медији.

Организација "Грађани за одговорност и етику у Вашингтону" поднела је тужбу у Њујорку у којој је навела да Доналд Трамп због бизниса и пословне имовине крши клаузулу америчког Устава, пише Њујорк тајмс, а преноси Глас Америке.

Спутњик наводи да је предлагач тужбе Норман Ејсен, први амбасадор у Чешкој Републици и бивши члан Специјалног владиног савета за етику, а да га је на обе позиције поставио Барак Обама.

Трамп је рекао да је тужба потпуно без основа.

Према писању дневника Њујорк тајмс, који је јуче први објавио ту причу, у тужби се не тражи новчана надокнада, већ се од суда тражи да спречи председника да прима новац од страних "ентитета".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво