Фијон за оšштрији однос према САД

Кандидат конзервативаца на предстојећим председничким изборима у Француској Франсоа Фијон заложио се у Берлину за оштрији однос према новом политичком вођству САД.

"Ми морамо да се одбранимо истом мером. Трговина је ново бојно поље глобализма", рекао је Фијон на предавању одржаном у организацији "Фондације Конрад Аденауер", блиске немачким демохришћанима, преноси Хина.

Фијон је рекао да су оштре казне којима су подвргнуте француске и немачке банке у САД део политичког плана.

"Стотине европских фирми се сваког тренутка у САД може наћи под санкцијама. Зашто и ми Европљани не иступимо истом оштрином", рекао је Фијон.

Истовремено је затражио и сличан однос према Кини.

"САД и Кина се крећу према трговинском рату и Европа не сме да седи скрштених руку", рекао је Фијон.

Фијон прижељкује боље односе са Москвом него што је то тренутно и указује на опасност изолације Русије.

"Желим отворени однос с Кремљом пун поверења", рекао је Фијон.

Кандидат француске конзервативне Републиканске странке за председника је критиковао мигрантску политику намачке канцеларке Ангеле Меркел и затражио затварање спољних граница Европске уније.

"Морам да кажем да смо ми ту другачијег мишљења него наши немачки пријатељи", рекао је Фијон.

Фијон е на Европском форуму "Фондације Конрад Аденауер" заложио за јачање немачко-француских односа и више јединства унутар ЕУ што је предуслов за "одбрану европског пројекта".

"Ми морамо да се ујединимо, или ћемо нестати", рекао је Фијон који је затражио да и 19 земаља чланица евро зоне у року од пет година уведу јединствени корпоративни порез.

Фијон у Немачкој борави на позив Хришћанскодемократске уније (ЦДУ), Разговарао је и са немачком канцеларком и председницом ЦДУ Ангелом Меркел, али детаљи овог сусрета нису процурили у јавност.

Према испитивањима јавног мњења Фијон има највише изгледа за победу на председничким изборима у Француској у марту ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи