Нови декрети, забране и отпуштања у Турској

Турске власти смениле су заменика директора државног фонда који управља конфискованим компанијама и затвориле две локалне телевизијске станице, на основу најновијих декрета који су данас издати, у складу с мерама важећим током ванредног стања које је уведено после јулског неуспелог покушаја пуча.

Службени гласник је објавио да је Зулфукар Шукру Канбероглу из фонда ТМСФ међу 367 људи који су отпуштени из државних институција на основу четири најновија декрета, којима су, такође, постављена 124 цивилна службеника, преноси Ројтерс.

Службени гласник наводи да су ти људи смењени због тога што су чланови терористичких група или група које делују против националне безбедности, или су повезани са таквим групама.

Турска телевизија Хабертрук јавила је у суботу да су тужиоци издали налоге за хапшење више од 400 људи, међу којима су војници и безбедносни званичници, у 48 провинција широм земље.

Они су оптужени да користе шифровану апликацију за слање порука путем паметних телефона за коју влада тврди да је користи мрежа муслиманског свештеника Фетулаха Гулена, који живи у егзилу у САД, а кога Анкара оптужује да је организовао покушај пуча, наводи Хабертурк.

Турска је, после покушаја пуча у јулу, ставила иза решетака око 40.000 људи до почетка суђења и суспендовала или сменила више од 100.000 људи у војсци, судству и јавним службама, подсећа британска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи