Трамп показао Обамино писмо, али није открио садржај

Амерички председник Доналд Трамп је показао у Белој кући, током церемоније на којој је 30 нових "асистената председника" положило заклетву, писмо које му је оставио претходник Барак Обама, али садржај није хтео да открије.

"Управо сам отишао у Овалну канцеларију и пронашао ово дивно писмо од председника Барака Обаме. Заиста је веома лепо од Обаме што је то урадио. Поштоваћемо то", рекао је Доналд Трамп, држећи у руци писмо.

Садржај писма, међутим, није желео да открије, рекавши да то неће бити објављено у јавности.

АП напомиње да је традиција да у Белој кући амерички председник свом наследнику остави писмо.

Церемонија полагања заклетве одржана је у свечаној сали, а Трамп је том приликом својим саветницима поручио да су у Белој кући да би се "посветили националном добру".

"Овде се не ради о партији или идеологији. Овде се ради о земљи, нашој земљи, о томе да се служи америчком народу", истакао је Трамп.

Недавно су први пут у јавности објављена писма која су бивши председници САД Бил Клинтон и Џорџ В. Буш упутили својим наследницима.

У писмима чији је садржај прво објавио Еј-Би-Си могу се наћи речи подршке.

"Биће тешких тренутака. Критиковаће те. Твоји 'пријатељи' ће те разочарати", написао је Буш наследнику Бараку Обами 20. јануара 2009.

"Али, увек ћеш имати свемогућег Бога са собом, породицу која те воли, државу која ће те вући, укључујући и мене. Није важно шта ће доћи, бићеш инспирисан људима које водиш", написао је Буш.

Бил Клинтон је Бушу 2001. у писму навео да ће водити "поносан, поштен и добар народ".

"Од овог дана ви сте председник свих нас. Поздрављам вас и желим вам успех и много среће", написао је Клинтон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи