Секретаријат правде: Трамп не крши закон запошљавањем зета

Амерички секретаријат правде саопштило је да федерални закони против непотизма не спречавају председника Доналда Трампа да за вишег саветника у Белој кући именује свог зета Џареда Кушнера.

У мишљењу секретаријата наведено је да запошљавањем Кушнера, супруга Трампове ћерке Иванке Трамп, није прекршен ниједан закон против непотизма.

Председничка "специјална овлашћења за запошљавање" дозвољавају му да именује особље у Белој кући, наведено је у званичном мишљењу секретаријата.

Федерални закони против непотизма забрањују да званичници извршне гране власти запошљавају своје рођаке.

Трампов транзициони тим тврдио је да се ти закони односе на федералне агенције, а не на радна места у Белој кући.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво