Марин ле Пен: Година буђења људи континенталне Европе

Година буђења људи континенталне Европе биће 2017., изјавила је лидерка француског крајње десничарског Националног фронта Марин ле Пен на контра-самиту европских лидера националистичких партија у Кобленцу у Немачкој, где се лидери тих политичких партија надају да ће на предстојећим европским изборима победити као и амерички председник Доналд Трамп.

"Сведоци смо краја једног света и рађања другог. Сведоци смо повратка држава нација. Прошле године је дошло до буђења англосаксонских земаља. Сигурна сам да ће 2017. бити година буђења људи континенталне Европе", рекла је Марин ле Пен, преноси АП.

Она је оценила да је ЕУ снага стерилизације и критиковала немачку канцеларку Ангелу Меркел што је допустила прилив миграната.

"Сви виде да је та миграциона политика катастрофа", додала је она.

Лидер холандске Слободарске партије Герт Вилдерс је казао да је јуче почела нова Америка. "Данас почиње нова Европа", рекао је Вилдерс.

Према његовим речима, људи на Западу се буде и ова година ће бити година људи, година ослобођења и патриотског пролећа.

Због данашњег контра-самита организовани су и протести, на којима се могу чути слогани "без граница, без нација, зауставите депортацију".

Демонстранти светске групе активиста АВААЗ су поставили и статуе Адолфа Хитлера, Бенита Мусолинија и Јосифа Стаљина.

Један од организатора протеста Паскал Воленвејдер казао је да су статуе постављене како би послале снажну поруку националистичким лидерима да "светски грађани одбијају њихове старе и опасне идеје".

Немачки медији преносе и да је супруг лидерке Алтернативе за Немачку Фраук Петри, Маркус Прецл одбио да одобри акредитације за немачке медије попут АРД.

Састанку присуствује председница француског Националног фронта Марин ле Пен, лидер холандске Слободарске партије Герт Вилдерс, лидер италијанске Северне лиге Матео Салвини, лидерка Алтернативе за Немачку Фрауке Петри, као и представник Слободарске партије Аустрије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара