Возач покосио пешаке у Мелбурну, четворо мртво

Дете и још троје људи је погинуло, а око 15 је повређено када је возач, с историјом менталне болести и коришћења наркотика, возио аутомобил улицом пуном пешака у Мелбурну.Наводи се да овај инцидент нема везе са тероризмом.

Возач је ухапшен, а званичник полиције Стјуарт Батесон је истакао да је овај инцидент повезан са ранијим нападом ножем у метроу у јужном делу града.

Дете и двоје одраслих страдали су када их је ударио аутомобилом, а четврта особа, о којој нису објављени детаљи, умрла је касније у болници. Рањено је 15 особа, од којих је петоро у критичном стању, укључујући бебу.

Сведоци тврде да су практично "летела тела" када је возач улетео међу пешаке, преносе агенције.

Mушкарац (26) чије име није објављено, прво се возио у круг на великој раскрсници у центру Мелбурна.

Затим је скренуо у улицу у којој је пешачка зона, намерно ударајући људе, а онда је наставио да вози по тротоару, изјавио је командант полиције у аустралијској држави Викторија Стјуарт Бејтсон.

Полиција је ранила возача из ватреног оружја и ухапсила га на лицу места. Нападач је у болници, али његов живот није у опасности.

Главни командант полиције Грејам Ештон изјавио је да инцидент није повезан с тероризмом.

На друштвеним мрежама објављен је видео-снимак на којем се види како возач-нападач вози црвени аутомобил на раскрсници пре него што је кренуо ка пешачкој зони.

Званичници су рекли да се тениски турнир Аустралијан опен нормално наставља. Све околне улице су затворене.

Ештон је рекао да возач има историју менталне болести и коришења наркотика, као и обиман досије о насиљу у породици. Прошлог викенда је ухапшен пошто је напао чланове своје породице.

Мало пре данашње насилне вожње, био је умешан у напад ножем у предграђу, саопштила је полиција додајући да је после тог инцидента покушала да заустави његово возило, али је одустала од потере пре него што су дошли до центра града, из страха да би јурећи за њим кроз град довела људе у опасност.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи