Обама: Правда задовољена у случају Челси Менинг

Одлазећи амерички председник Барак Обама рекао је, поводом своје одлуке да помилује трансродног војника Челси Менинг, осуђеног за шпијунажу, да је он одслужио своју казну.

На последњој конференцији за новинаре Барак Обама је истакао да је "Челси Менинг одслужио тешку затворску казну", преноси АФП.

Истакао је да је та тридесетпетогодишња казна била "неадекватна" у односу на то што су оптужени за слична дела добили.

"Осећам се веома задовољно што је правда задовољена", рекао је Обама.

Обама је донео три дана пре истека свог мандата, одлуку о помиловању односно ослобађању или смањењу казне за више од 200 затвореника, међу којима је и трансродни војник Челси Менинг, саопштила је Бела кућа.

Менинг (28), чије је право име Бредли, осуђен је у августу 2013. године на 35 година затвора за шпијунажу заједно са другим службеницима, након објављивања докумената на сајту Викиликс, а према одлуци председника Обаме, из затвора ће изаћи у мају.

"Конструктивни односи с Русијом у интересу Америке" 

Обама је на конференцији такође поручио да је у интересу Америке да има "конструктивне" везе са Русијом, али је напоменуо да је тај однос уназађен до "непријатељског духа" када је Владимир Путин поново дошао на чело Русије.

"Мислим да је у интересу Америке и у интересу света да имамо конструктивне односе са Русијом. То је био мој приступ током целог мог председавања", истакао је Обама.

Обама је, међутим, додао да када је Путин започео свој други мандант као руски председник 2012. године "ескалирајућа антиамеричка реторика" довела је до "непријатељског духа" који је "овај однос учнио још тежим".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи