Војске на границама Гамбије, последње упозорење Јахји Џамеу

Војске Сенегала и Нигерије ући ће на територију Гамбије уколико председник те државе до поноћи Јахји Џамеу не напусти председничку палату и власт преда новоизабраном председнику Адами Бароу.

Упозорење сенегалских и нигеријских снага уследило је дан пошто је парламент продужио мандат Џамеу на још три месеца, иако је среда била дан када је морао да преда власт наследнику, који га је недавно победио на изборима.

Осим Сенегалаца, у акцији ће учествовати и Нигерија, која је осим војника и борбених авиона, у близини гамбијске обале распоредила и ратне бродове.

Џаме, који Гамбијом влада од државног удара 1994. године и свргавања тадашњег председника Давде Џаваре, тврди да су резултати избора нерегуларни.

Победник децембарских избора Адами Бароу, који се из безбедносних разлога налази у суседном Сенегалу, зарекао се да ће упркос продужењу мандата сутра положити заклетву, за шта има подршку међународне заједнице.

У страху од могуће војне интервенције, многе европске туристичке агенције почеле су евакуацију туриста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи