Викиликс: Асанж ће у САД само ако му гарантују права

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж ће путовати у САД како би се суочио с оптужбама, за које он тврди да су изнете због његових узбуњивачких активости, само уколико му "права буду гарантована", објавио је његов сајт.

"Асанж је и даље вољан да дође у САД, под условом да му буду гарантована сва права", наведено је на Твитер профилу Викиликса, преноси АФП.

То је објављено пошто је одлазећи амерички председник Барак Обама синоћ, три дана пре истека свог мандата, донео одлуку о помиловању, односно о ослобађању или смањењу казне за више од 200 затвореника, међу којима је и трансродни војник Челси Менинг.

Менингова (28), чије је право име Бредли, осуђена је у августу 2013. године на 35 година затвора за шпијунажу, заједно са другим службеницима, након објављивања докумената на Викиликсу. Према одлуци Обаме, из затвора ће изаћи у мају, пренео је Ројтерс.

Викиликс је прогласио "победу" синоћ, након што је Бела кућа објавила ову вест.
"Победа: Обама смањио казну Челси Менингу са 35 на 7 година затвора. Из затвора излази 17. маја", објављено је на Твитер налогу Викиликса, пренео је АФП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво