Пуцњава у Обали Слоноваче

Жандармерија у граду Абиџану, у Обали Слоноваче, пуца у ваздух, растерује становништво и блокира улице у околини луке, изјавили су очевици.

Лучки радник Жозе Гауте рекао је да је побегао када је жандармерија отворила ватру у главној луци Абиџана и да су се многи преплашени становници кварта Трешвил закључали у своје домове.

Пуцњеви су се чули и у главном граду Јамусукру, као и у Ману и Далои, па постоји могућност да је у питању почетак још једне побуне, јавио је Би-Би-Си.

Немири у Обали Слоноваче почели су 6. јануара када се део војске побунио због малих плата.

У међувремену је влада почела да исплаћује бонус од 20 хиљада долара војницима, а претпоставља се да то сада очекује и жандармерија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво