Вашчиковски: Визија Европе Ле Пенове подсећа на закон џžунгле

Пољски министар спољних послова Витолд Вашчиковски изјавио је након састанка са кандидаткињом за председника Француске Марин ле Пен да њена визија Европе значи "повратак на законе џунгле", преноси "Ројтерс".

Витолд Вашчиковски је током посете Паризу, где треба да учествује на састанку министара спољних послова ЕУ на конференцији о Блиском Истоку, непланирано разговарао 90 минута са лидером ултрадесничарске странке Марин ле Пен, која се ретко састаје са дипломатама из ЕУ.

"Ле Пен се залаже за мање солидарности у Унији. То значи повратак закону џунгле", рекао је Вашчиковски.

Пољски министар се састао и са Бруном Ле Мером, задуженим за европска и међународна питања председничког кандидата конзервативне странке Франсоа Фијона.

Пољска владајућа странка "Права и правде" дели противљење Ле Пен заједничкој европској валути и квотама ЕУ за прихват миграната са Блиског Истока.

Пољски председник Јарослав Качински изразио је раније амбиције да помогне преобликовање Европе у блок где ће државе чланице моћи знатно више да кажу о институцијама у Бриселу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво