Русија позива на истрагу напада на цркву у Украјини

Званична Москва је позвала на темељну и непристрасну истрагу о нападу на православну цркву Московске патријаршије у Кијеву и затражила кажњавање одговорних за тај напад, изјавио је представник руског Министранства спољних послова задужен за људска права, демократију и владавину права Константин Долгов, преноси "Тас".

Цркву Петра Могиле непознати мушкарци су гађали молотовљевим коктелима, а Долгов оцењује да се ради о још једном у низу напада присилног преузимања имовине украјинске православне цркве која припада Московској патријаршији.

"Ови извештаји пружају основу за озбиљну забринутост. Нажалост, ово није прво насиље и међународно разбојништво према украјинској православној цркви. То је очито насиље према правима православних верника у Украјини. Нејасно је шта су представници закона радили у оваквим ситуацијама, али у прошлости су били равнодушни према њима", рекао је Долгов.

Према његовим речима, званичници Украјине морају да истраже овај случај и пронађу кривце, како би се осигурала неометана реализација верских слобода.

Додао је и да одлазећа администрација Барака Обаме није учинила ништа да спречи овакве незаконите ситуације, као и да међународне организације за људска права својим пасивним ставом охрабрују екстремисте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара