Петоро мртвих у пуцњави у ноћном клубу у Мексику

Међу пет особа које су рано јутрос убијене у пуцњави у ноћном клубу током музичког фестивала у Мексику су два канадска држављанина, један Италијан и један Колумбијац, саопштио је главни тужилац мексичке државе Кинтана Ро Мигел Анхел Печ. Ухапшене четири особе.

Пета жртва је жена која је погинула током стампеда који је уследио након што је најмање једна особа пуцала у летовалишту Плаја дел Кармен на обали Карипског мора, навео је тужилац, преноси АФП.

Државне власти су саопштиле да су четири особе ухапшене у вези са пуцњавом.

Најмање пет особа је убијено, а 15 их је рањено када је засад непозната особа отворила ватру рано јутрос у ноћном клубу у мексичком летовалишту Плаја дел Кармен, након чега је настао стампедо, јавио је АП.

Амерички медији наводе да се напад одиграо два сата по поноћи, последњег дана музичког фестивала.

Фестивал се одржавао у клубу "Плави папагај" у Плаја дел Кармену, у граду Солидаридад, око 60 километара јужно од Канкуна.

"За сада имамо назнаке да је једна особа отворила ватру", рекла је градоначелница града Солидаридад Кристина Торес, додавши да власти контактирају конзулате САД, Канаде и Колумбије како би пружиле информације о стању у ком се налазе њихови држављани који су били присутни у клубу, пренео је АФП.

Торес је навела и да је до пуцњаве највероватније дошло унутар клуба, што је изазвало панику међу присутнима.

То подручје је, иначе, популарно међу америчким и европским туристима, а углавном је поштеђено насиља везаног за дрогу које се често дешава у другим деловима Мексика, наводи француска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи