Ухапшено девет турских пуковника на северу Кипра

У оквиру истраге о неуспелом војном удару у Турској 15. јула 2016. године, на северу Кипра ухапшено је девет турских пуковника, јавила је агенција "Анадолија".

Пуковници ће бити испитани због сумње да имају везе с турским имамом Фетулахом Гуленом, кога власти у Анкари оптужују да је директно организовао пуч.

После неуспелог војног удара, Турска је ухапсила неколико десетина хиљада људи.

Кипар је 1974. године, после турске окупације северног дела острва, подељен на Турску Републику Северни Кипар коју признаје само Анкара, и Кипарску Републику која је међународно призната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво