Запаљена џамија у САД, ухапшен осумњичени

Локална џамија у граду Белвју, близу Сијетла у америчкој савезној држави Вашингтон, тешко је оштећена у пожару за који полиција верује да је подметнут.

Како јавља Си-Ен-Ен, ухапшен је 37-годишњи Ајзак Вејн Вилсон, а шеф полиције Белвјуа Стив Мајлет је изјавио да истрага тренутно не разматра опцију да се ради о кривичном делу из мржње.

Наведено је да у Исламском центру "Истсајда", који се налази у џамији, нико није био у згради у тренутку пожара.

Ватрогасци су успели да интервенцијом сачувају око пола зграде.

У истрагу је укључен и ФБИ, a заменик тужиоца Мајк Хоган рекао је да је осумњичени Вилсон "имао раније контаката" са џамијом.

Полиција је навела да је осумњичени хапшен због изазивања немира у џамији.

Савет за америчко-исламске односе у држави Вашингтон је путем Фејсбука позвао људе да "не журе са закључцима у вези са мотивом" и пусте власти да истраже шта се догодило.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи