У нападу на истоку Сирије најмање 30 мртвих

Исламска држава покренула је један од својих најжешћих напада на још опкољен град Деир ал-Зор на истоку државе и том приликом убила најмање 30 бораца сиријске владе, преноси АФП.

Како се наводи, брутални напад само је један у низу сличних који су се догодили у Сирији, и то у тренутку када су опозиционе снаге саопштиле да ће подржати мировне преговоре о Сирији у Казахстану.

Исламска држава, која није потписала споразум о примирју, а како је раније навела Сиријска опсерваторија за људска права стационирана у Лондону, данашњи напад био је један од најнасилнијих на тај град у последњих годину дана.

Један од извора рекао је Опсерваторији да је циљ припадника ИД био да пресече пут од града до аеродрома, али снаге сиријске владе успеле су да их зауставе.

Исламска држава контролише већину града Деир ал-Зора, који се налази на граници са Ираком.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво