Немачка, заплењено више од 150 килограма експлозива

Немачка полиција запленила је 155 килограма експлозива и ухапсила двојицу мушкараца за које се верује да би могли бити повезани са екстремним десничарским организацијама.

Експлозив је пронађен у стану у граду Лаутеркену у западној Немачкој, пренела је агенција ДПА.

Из канцеларије локалног тужиоца је речено да је eксплозив пронађен после хапшења двојице осумњичених који су наводно чланови неонацистичке групе, 29. децембра прошле године.

Према наводима тужиоца, истражитељи су пронашли импровизовану експлозивну направу са кукастим крстом и СС ознакaмa.

Обојица осумњичених стари 18, односно 24 године, негирали су оптужбе, описујући себе као "пиротехничаре аматере". Тврде да је експлозив требало да искористе за прославу Нове године.

Током саслушања двојице ухапшених, један од њих је и поменуо састанак те терористичке групе, који је наводно одржан још током лета.

Тада је један од учесника тог састанка рекао да би у Немачкој "требало нешто урадити" и упитао да ли за њега може да буде обезбеђено 250 килограма експлозива.

Сматрало се да је та терористичка организација разбијена након што је у мају 2015. године у Баварској и Лајпцигу више чланове те организације ухапшено.

Приликом претреса породичног стана 18-огодишњака, полиција је пронашла експлозивну направу коју је сам направио, више од 150 килограма илегалних пиротехничких средстава и експлозива, као и нео-нацистичке симболе.

Други осумњичени од раније је познат полицији због кршења закона о поседовању експлозива и код њега је пронађена десничарска литература.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи