Морал у ЦИА опада због Трампа, агенти потписују оставке

Морал у ЦИА опада због расправа новоизабраног председника САД Доналда Трампа са америчким обавештајним службама, а неки агенти већ су потписали своје оставке.

Према речима високог званичника једне обавештајне агенције, расте број агената старијих од 50 година са најмање 20 година искуства, као и са најмање пет година искуства у иностранству, који су већ потписали оставке, али нису навели датум, преноси Ројтерс.

"Овде влада велика анксиозност због Трамповог очигледног омаложавања нашег посла и опасности с којима се суочавамо", рекао је један агент друге обавештајне службе.

Како су навели садашњи и бивши званичници америчке владе, уобичајено је да људи нападају ЦИА, али није уобичајено да то ради председник.

"Мислим да је то рецепт за катастрофу", рекао је Данијел Бенџамин који је био у одељењу за борбу против тероризма у Белој кући и Стејт департменту у време владавине демократа.

Трамп је оптужио политичке противнике - и демократе и републиканце, да су заједно саставили непроверене тврдње које га повезују са Русијом и додао да су тај документ највероватније саставиле обавештајне службе, преноси Ројтерс.

Новоизабрани председник САД је на свом Твитер профилу написао да су податке саставили "љигави" политички оперативци и из редова демократа и из редова републиканаца, као и пропали шпијун, а да је Русија демантовала да постоји било какав такав документ.

"Њих су највероватније саставиле обавештајне агенције, иако су знале да немају доказе и да их никада неће имати", написао је Трамп на Твитеру и додао да ће његово особље у року од 90 дана објавити пун извештај о хаковању.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво