Абдесламова преписка са мистериозном женом

Иако одбија да одговара на питања француских судија о терористичким нападима у Паризу 2015. године, у којима је 130 особа убијено, главни осумњичени за те нападе Салах Абдеслам "по први пут деловао је причљиво" у преписци са мистериозном женом која му пише док је у затвору.

Салах Абдеслам, стар 27 година, у писму је навео да се не стиди тога ко је.

"Пре свега, не плашим се да допустим да било шта процури јер се не стидим тога ко сам и шта би онда могло горе да буде речено од онога што је већ речено", навео је Абдеслам у писму упућеном непознатој жени, која му пише у затвору.

У преписци коју је објавио француски лист Либерасион, главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу је, примећује тај лист, по први пут деловао причљиво.

"Пишем ти не знајући како да почнем, добио сам сва твоја писма и не знам да ли сам уживао у њима или не, али су ми дефинитивно омогућила да на кратко искусим спољни свет", навео је Абдеслам.

У наставку је поручио: "Уколико те питам какве су твоје намере, то је да бих се уверио да ме не волиш као неку 'звезду' или 'идола' пошто добијам такве поруке и не одобравам то, јер је једина особа која заслужује да буде обожавана Алах", преноси АФП.

Француски лист примећује да је главни осумњичени за терористичке нападе у Паризу добијао више писама, али је одговорио само жени чије име није објављено.

Абдеслам је ухапшен за време полицијске рације у Бриселу, након чега је у априлу прошле године пребачен у Француску.

Његови адвокати саопштили су у октобру прошле године да неће више моћи да га заступају јер одбија да одговара на питања пред судом.

Оптужен је да је обезбедио логистичку подршку седморици џихадиста, који су извршили самоубилачке нападе на више места у Паризу 2015. године.

Верује се да је Абдеслам, француски држављанин рођен у Белгији, једини преживели џихадиста у терористичким нападима у Паризу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво