Окршај руског и америчког амбасадора у Савету безбедности УН

Америчка амбасадорка у УН Саманта Пауер је у Савету безбедности УН оптужила Русију за инвазију и припајање делова Украјине и "немилосрдне војне нападе" у Сирији.

Руски амбасадор у УН Виталиј Чуркин одговорио је на њене нападе, наводећи да САД траже "жртвеног јарца" за своје неуспехе у Сирији, Либији и Ираку.

Окршај руског и америчког амбасадора догодио се током заседања Савета безбедности на коме је нови генерални секретар УН Антонио Гутерес позвао на спречавање сукоба у свету.

Како наводи агенција АП, окршај између Пауерове и Чуркина одражава дубоке поделе у најмоћнијем телу УН и показује с каквим тешкоћама се суочава нови генерални секретар.

Оштра реторика такође указује на безнадежно стање у руско-америчким односима, који се налазе на најнижем нивоу од Хладног рата, наводи АП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи