Кери се извинио за дискриминацију над ЛГБТ особљем

Амерички Стејт департмент формално се извинио за оно што је описао као вишедеценијску дискриминацију над запосленима и кандидатима за запослење који припадају ЛГБТ популацији.

Саопштење има за сврху да исправи грешке почињене пре мандата државног секретара Џона Керија, наводи Си-Ен-Ен.

"Те акције су биле погрешне тада, као што би биле погрешне данас. У име Стејт департмента, извињавам се онима који су били погођени праксом у прошлости", рекао је Кери.

Иако је похвалио свој тим у Стејт департменту за оно што је урадио за своје запослене и широм света, државни секретар је рекао да је дискриминаторска пракса обухватила захтеве да неки ЛГБТ запослени поднесу оставку или да се због сексуалне оријентације не запосле поједини кандидати.

Напоменуо је да таква дискриминација датира још из 1940-их година, истакавши да је његово министарство "међу многим јавним и приватним послодавцима" који су поступали на сличан начин.

Кери ће на функцији америчког државног секретара провести још 11 дана, подсећа Си-Ен-Ен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво