Песков: Наводи о руској умешаности као лов на вештице

Наводи да је Русија пробала да утиче на америчке председничке изборе подсећају на лов на вештице, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је на конференцији за новинаре рекао да је објављени извештај америчких обавештајних служби у којем се наводи да се Русија мешала у изборе – непрофесионалан и да не садржи никакве доказе, преноси Ројтерс.

"Сведоци смо озбиљног замора од оваквих оптужби. Ово заиста подсећа на лов на вештице", рекао је Песков.

У извештају о руском хаковању током избора у САД, с којег је скинута ознака поверљивости, тврди се да је руска влада развила "јасну склоност" према Трампу.

У верзији извештаја за јавност од 25 страна, наводи се да руски напори утичу на председничке изборе 2016. године и представљају "најновији израз дугогодишње жеље Москве да подрије либерални демократски поредак предвођен Сједињеним Америчким Држава".

Тврди се да је циљ мешања Москве био да се подрије поверење јавности у амерички демократски процес, омаловажи кандидаткиња Демократске партије Хилари Клинтон и "науди" њеном избору за председника САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи