Колапс у Лондону због штрајка особља метроа

Особље подземне железнице у Лондону ступило је у 24-часовни штрајк тражећи враћање шалтера за продају карата и укидање аутомата, због чега су милиони путника принуђени да пешаче до посла или користе претрпане градске аутобусе.

Возови на неколико линија метроа у централном Лондону јутрос саобраћају само спорадично, док је више линија затворено, те су многи путници принуђени да пешаче, користе градске аутобусе или раде од куће уколико је то могуће.

Градске власти саопштиле су да ће саобраћај због штрајка, који је почео у недељу увече, бити значајно смањен до вечерас, а затворени су и терминали 4 и 5 на аеродрому "Хитроу" и најпрометније железничке станице.

Синдикат запослених у подземној железници протестује због отпуштања и тражи поновно увођење шалтера за продају возних карата и укидање аутомата којима су они замењени.

Лондонски метро једна је од најстаријих подземних железница у свету и њиме се сваког дана превезе око четири милиона путника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи