Нападач са Флориде: Влада контролише моје мисли

Нападач, који је отворио ватру на аеродрому "Форт Лодердејл" на Флориди усмртивши пет особа, имао је менталне проблеме, рекао је његов ујак и додао да су ментални проблеми почели када се вратио из Ирака 2010. године, где је био као члан америчке војске, преноси АП.

Естебан Сантјаго (26) je имао америчку војну легитимацију, а у Ираку је провео годину дана као члан Националне гарде Порторика, а након тога живео је са братом на Аљасци.

У новембру 2016. године, Естебан је рекао агентима ФБИ да влада контролише његове мисли и тера га да гледа видео-клипове Исламске државе, рекли су званичници који су инсистирали на анонимности.

Естебан је био члан националне гарде од 2007. године, а када се вратио из Ирака 2010. године био је војни резервиста.

Обучен у мајицу филмског серијала "Ратови звезда" он је јуче отворио ватру на аеродрому на Флориди и убио пет особа, а док је пуцао није ништа говорио.

Комесар округа Бровард Чип ла Марка навео је на свом налогу на Фејсбуку да је нападач стигао на лет из Канаде са пиштољем у пртљагу.

"Преузео је своју торбу и извукао пиштољ из пртљага и отишао у тоалет да га напуни", навео је Ла Марка. Када је изашао из тоалета почео је да пуца на путнике који су преузимали пртљаг, рекао је комесар.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се