Полиција у Бриселу штрајковала због преоптерећености послом

Због преоптерећености, недовољног људства и претераног броја радних сати полиција у делу Брисела који је био у центру антитерористичких акција последњих годину дана организовала је данас незванични штрајк.

Полицајци из ноћне смене и јутарње смене у зони Брисел Запад која обухвата Моленбек, део из кога је више осумњичених нападача, јавили су да су болесни, што обухвата 74 полицајаца.

"Ово је потез из беса. Полицајци се жале на превише посла, посебно у вези са борбом против радикализације", рекао је шеф полиције Брисела Запад Јохан де Бекер.

Полиција из других квартова дошла је да преузме њихове дужности. Моленбек је кварт доста повезан са терористичким нападима у Паризу у новембру 2015. године, пошто су неки од осумњичених одрасли или су живели у тој бриселској четврти.

У Бриселу је ниво узбуне на другом највишем степену, после напада у том граду од 22. марта прошле године, због чега полиција има додатне дужности, јако је оптерећена.

"Људима је доста. Нема довољно полиције у интервентним бригадама", рекао је Крис Верстретен из полицијског синдиката СЛФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи