Америчка "гвоздена бригада" стигла у Европу

Први контингент од 4.000 америчких војника, тенкова, камиона и друге војне опреме стигао је бродом у немачку луку Бремерхафен у оквиру настојања НАТО-a да ојача своје источно крило на граници са Русијом. Два теретна брода су стигла у Европу, за неколико дана ће доћи и трећи.

Американци су послали такозвану "гвоздену бригаду" из Колорада, која ће из Бремерхафена бити пребачена железницом и копном у Пољску, где ће учествовати у заједничкој војној вежби, преноси Билд.

"Најбољи начин да се одржи мир је кроз припреме", рекао је генерал-мајор Тимоти Макгвајер новинарима, одговарајући на питање да ли велико размештање војника има за циљ слање поруке Москви, преноси Ројтерс.

То, према његовим речима, само показује "снагу и кохезију Алијансе и америчке посвећености да одржи мир на континенту".

Поред америчких војника, чланице НАТО-а Немачка, Канада и Британија такође шаљу батаљоне од по 1.000 војника у Естонију, Летонију и Литванију.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво