Нетанјахуов адвокат: Цигаре на поклон нису криминал

Осврћући се на полицијско саслушање израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа, због сумње да је примао скупе поклоне од страних бизнисмена, адвокат Јаков Вајнрот је навео да примање поклона од пријатеља не сматра кривичним делом.

Поводом истраге против Бенјамина Нетанјахуа због сумње да је примао скупе поклоне од страних бизнисмена, између осталих од холивудског продуцента Арнона Милхана, укључујући и скупе кубанске цигаре, адвокат израелског премијера Јаков Вајнрот изјавио је да не постоји ништа што забрањује јавном службенику да од пријатеља добија цигаре на поклон.

"Свака интелигентна особа зна да ако ти пријатељ, или неко ко ти је близак, да цигаре на поклон, не постоји и не може постојати никаква забрана у вези с тим – нема трачка кривичног дела", рекао је адвокат израелског премијера.

У саопштењу за новинаре, Вајнрот је такође поменуо и други случај у који је Нетанјаху наводно умешан, такозвани "Случај 2000", који се сматра озбиљнијим него први.

"Пошто сам чуо премијерове одговоре, био сам и остајем смирен – не говоримо о новцу, говоримо о зајму, не говоримо о нечему што представља кривично дело и убеђен сам да када премијерове одговоре чују они који ће их чути, постаће јасно сваком ко слуша да нема сумње, ни трачка кривичног дела", рекао је адвокат.

Нетанјахуа су синоћ пет сати саслушавали полицијски истражитељи, у премијеровој резиденцији у Јерусалиму.

Израелски премијер се сумњичи да је од бизнисмена примао разне повластице и поклоне вредне десетине хиљада долара, а такође и да је умешан у другу истрагу због озбиљнијих сумњи. Раније је објављено да је један од сведока амерички бизнисмен и председник Светског јеврејског конгреса Рон Лаудер.

Полиција је навела да је и друга особа испитивана у последња два дана, али да не може да обелодани више детаља.

Нетанјаху је први пут саслушаван у понедељак, дуже од три сата, и врховни тужилац Авихај Менделблит је после саслушања саопштио да су у последњих месец дана на видело избили докази који су то оправдали.

Израелског премијера и његову супругу Сару већ дуго бије глас да су изгубили додир с народом због луксузног начина живота. Они су критиковани због трошења пуно новца на све и свашта, почев од сладоледа од пистаћа и миришљавих свећа до 127.000 долара вредног брачног кревета који је уграђен у авион за пет сати лета у Лондон, навела је агенција АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво