Немачка размишља о одштети Намибији због масакра

Немачка је саопштила да ће можда исплатити Намибији одштету за убиство 65.000 људи од стране војске царске Немачке почетком 20. века.

Портпарол министарства спољних послова Мартин Шефер рекао је да двогодишњи разговори са владом Намибије "нису лаки зато што је то тешка тема".

Шефер је, међутим, данас казао да су преговори ушли у фазу у којој две стране разговарају "о врло конкретним стварима" о томе како третирати те догађаје у будућности и да би "то могло да укључи даље исплате".

Немачка такође већ пружа Намибији значајну развојну помоћ, преноси АП.

Представници племена Хереро и Нама поднели су јуче тужбу у САД против немачке владе тражећи одштету и место за преговарачким столом.

Шефер је рекао да Немачка има "добре разлоге" да не преговара директно са представницима ових племена.

Председник Буденстага Норберт Ламерт описао је 2015. као геноцид масакр који је починила царска Немачка у Намибији пре 100 година, када је систематски побила староседеоце из племена Хереро и Нама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво