Поплаве у Малезији, евакуисане хиљаде људи

Кише које су падале претходна четири дана узроковале су поплаве у Теренгану и Келантану због којих су ангажовани чамци и камиони за спасавање.

Поплаве су погодиле Малезију, због чега су хиљаде људи евакуисане из својих домова, а затворене су и школе и путеви.

Кише које су падале претходна четири дана узроковале су поплаве у Теренгану и Келантану због којих су ангажовани чамци и камиони за спасавање, јавља АФП.

На источној обали, тропске олује и киша су честе током монсуна, а у претходна два дана из Теренгануа је више од хиљаду људи евакуисано, а власти предвиђају да ће тај број бити и већи.

Начелник одељења за цивилну заштиту Адам Абдул Рахман рекао је за АФП да су непроходни многи сеоски путеви, али да су послати чамци и камиони за спасавање и евакуацију становника.

У Келантану, где су се поплаве догодиле и у децембру 2014. године, евакуисано је најмање 4.906 особа.

Начелник одељења за цивилну заштиту Келантана Заинудин Хусин навео је да је река Голок достигла опасни ниво, због чега су затворене неке школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи