Исламска држава преузела одговорност за напад у Истанбулу

Исламска држава је преузела одговорност за напад у ноћном клубу у Истанбулу у новогодишњој ноћи, када је убијено 39 особа.

"У наставку благословених операција које Исламска држава спроводи против Турске, херој војник калифата је напао један од најпознатијих клубова у којима хришћани славе своје отпадничке празнике", наводи се у саопштењу Исламске државе, преноси Ројтерс

Истанбулска полиција је привела осам особа осумњичених да су повезани са нападом, јавила је турска агенција Доган.

Турски медији су раније пренели да власти верују да је Исламска држава одговорна за напад.

Дневни листови Хуријет и Карар навели су, позивајући се на неименоване безбедносне званичнике, да су власти утврдиле да је нападач дошао из централноазијске земље и да се верује да је или из Узбекистана или Киргистана.

Турска полиција објавила је фотографију могућег нападача у ноћном клубу у Истанбулу, а у току је потрага за њим.

Претпоставља се да се нападач још налази у Истанбулу, а турска полиција врши опсежну потрагу.

"Информације о отиску пристију и изгледу терористе су прикупљене. Он ће ускоро бити идентификован", рекао је заменик турског премијера Нуман Куртулмуш на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Рекао је да је јасно да је интервенција Турске у Сирији "изнервирала терористичке групе и оне који стоје иза њих" и додао да ће Турска појачати своје војне операције у Сирији.

"Ово је била порука за наше прекограничне операције изнад штита Еуфрата. Наставићемо са нашим операцијама и нашом одлуцћношћу", рекао је Куртулмуш, преноси АФП.

У нападу на ноћни клуб у Истанбулу убијено је 39 особа, а 69 људи је рањено.

Скоро две трећине погинулих у нападу на ноћни клуб у Истанбулу су страни држављани, навела је турска новинска агенција Анадолија.

Анадолија је навела да је од 39 жртава 24 било из других земаља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво