Упозорење Вашингтона Пјонгјангу

САД су оштро критиковале намере Северне Кореје да изврше пробу интерконтиненталне балистичке ракете и позвале све државе да иступе у ставу да ће "свака незаконита акција" Пјонгјанга "имати последице".

Ово саопштење Пентагон је објавио у осетљиво време - само неколико недеља пре него што ће функцију председника САД преузети Доналд Трамп, наводи АФП.

Пентагон је позвао Пјонгјанг да се "уздржи од провокативних акција и запаљиве реторике која прети међународном миру и стабилности".

Неколико сати раније, севернокорејски вођа Ким Џонг Ун је објавио да је та земља близу пробног лансирања интерконтиненталне балистичке ракете.

"Истраживање и развој најмодерније војне опреме активно напредују и припреме за пробно лансирање интерконтинеталне балистичке ракете је у последњој фази", рекао је Ким у говору који је преносила телевизија.

Ројтерс наводи да је Северна Кореја током 2016. извршила до раније незабележени број тестирања балистичких ракета, али да поједини стручњаци тврде да је још далеко од развијања интерконтиненталне балистичке ракете са нуклеарном главом која би могла да досегне САД.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво