ИД преузеo одговорност за напад у Тартусу

За бомбашки напад у сиријском приморском граду Тартусу у ком су, према наводима државних медија, убијена два припадника безбедносних снага, Исламска држава је преузела одговорност.

Исламска држава је у саопштењу објављеном на интернету објавила да су два њихова борца извела нападе активирањем аутомобила-бомби, не наводећи детаље, као да ли је у питању био самоубилачки напад.

Сиријски државни медији су јавили да су напад извела двојица бомабаша-самоубица који су били опасани експлозивом, пренео је Ројтерс.

АП је навео да су двојица нападача шетала градом и полицајцима су изгледали сумњиво, због чега су им пришли, на шта су нападачи активирали бомбе привезане за појасеве.

Такви напади нису неуобичајени у деловима који су под контролом сиријске владе, упркос строгим мерама безбедности. У Тартусу је смештена база руске морнарице, напомиње АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво