Нападач из Истанбула није био обучен у костим Деда Мраза

Наводе да је нападач који је убио 39 људи у истанбулској дискотеци на прослави Нове године био обучен као Деда Mраз негирао је турски премијер. На последњем снимку који су објавили турски медији види се нападач обучен у црно који пуца прилазећи ноћном клубу, пренео је "Би-Би-Си".

Турски премијер Бинали Јилдрим је после посете рањенима у болници рекао да је нападач из Истанбула прво напао обезбеђење испред клуба, после чега је ушао и почео насумично да пуца.

Јилдрим је рекао да је нападач оставио оружје у клубу и побегао "искористивши хаос".

У снимку који је пренео Би-Би-Си нападач пуцајући утрчава у ноћни клуб у Истанбулу. На снимку се види мушкарац са аутоматском пушком који пуца али није обучен у костим Деда Мраза.

Медији су првобитно јавили да су сведоци пуцњаве изјавили да је нападач био обучен у костим Деда Мраза.

Поједини сведоци су рекли да су у клубу "Реина" пуцала два нападача.

Министарка за породична питања Фатма Бетул Сајан Каја изјавила је да међу жртвама има држављана из Саудијске Арабије, Марока, Либана и Либије не наводећи друге детаље, пренео је Франс прес.

Израелске власти су саопштиле да је међу жртвама једна Израелка и да је још једна држављанка повређена у нападу.

Генерални конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић изјавио је да држављана Србије нема међу повеђенима и страдалима.

Међу 39 убијених људи има 16 странаца а од 69 повређених у нападу, њих петоро је у тешком стању.

Руски премијер Дмитриј Медведев истакао је у телефонском разговору са турским колегом важност заједничке борбе против тероризма, објавила је руска влада на званичном сајту, а преноси агенција Тас.

"Медведев је изразио саучешће поводом терористичког напада у Истанбулу.

Руски и турски премијери истакли су важност заједничке борбе против претњи од међународног тероризма", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи