Тајванска председница позвала Кину на дијалог

Председница Тајвана Цај Инг вен позвала је данас Кину да се укључи у "миран и рационалан" дијалог како би се очувао мир и додала да неће "насести" на недавне потезе Пекинга којима "прети и застрашује" то острво, преноси АП.

На годишној конференцији председница Тајвана је рекла да две стране треба да разговарају и имају "флексибилне ставове" како би пронашли начин нда успоставе мирне и стабилне односе.

Раније током недеље, кинеска морнарица је са носачем авиона и пет ратних бродова прошла поред Тајвана на путу ка Јужном кинеском мору.

За Кину је Тајван део кинеске територије.

Кина је суспендовала односе са администрацијом тајванске председнице још у јуну након што је она одбила да прихвати тај став Пекинга.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи